Sosyal Medya

Güncel

Venezuela’daki protestolarda ölü sayısı 22’ye yükseldi

Venezuela’da devam eden hükümet karşıtı protesto sonucu hayatını kaybeden kişi sayısı 22’ye yükseldi.



Venezuela’da ekonomik kriz nedeniyle baÅŸlayan hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Hükümet kanadından ölü sayısıyla ilgili son geliÅŸmeler paylaşılmazken yabancı ajanslar ve özel televizyon kanallarından yapılan açıklamalara göre 3 haftadır devam eden protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 22’ye yükseldi. BaÅŸkent Karakas’da bir günde 13 kiÅŸinin öldüğü hükümet karşıtı gösteride hayatını kaybedenlerden 4 kiÅŸinin ise silahla vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Aynı zamanda ülkenin ulaÅŸtırma bakanından alınan bilgiye göre, PerÅŸembe günü 9 kiÅŸi hükümet karşıtı protestolar sırasında bir fırını yaÄŸmalamaya çalışırken elektrik çarpası sonucu hayatını kaybetti. Bakan, bir kaçı iÅŸletme sahibi olan 6 kiÅŸinin ise silahlı saldırı sonucu yaralandığını ve bölgedeki 2 içki dükkanının gösteriler sırasında yaÄŸmalandığını belirtti.
 
PROTESTOCULARIN AMACI BAÅžKA
 
Karakas ÅŸehrinde yaÅŸayan fırın çalışını bir kadın, protestocuların düzenledikleri gösterilerin açlık ve yoksulluk sebebiyle olmadığını, zira kendilerinin Venezuela hükümet kuruluÅŸu olan Yerel Tedarik ve Ãœretim komitesi (CLAP) bünyesinde bölgeye gıda yardımı yaptıklarını ifade etti. Ayrıca bulundukları bölgedeki protestoyu baÅŸlatan kiÅŸilerin “Hadi gelin, siz de katılın” diyerek bölge halkını kışkırttığını belirtti.
 
Öte yandan, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro, ülkesinde gerçekleÅŸen hükümet karşıtı protestoların ABD tarafından desteklendiÄŸini ve hükümete karşı bir darbe giriÅŸimi olduÄŸunu ifade etti. Bununla birlikte Venezuela hükümeti muhalifleri ABD’nin finanse ettiÄŸini belirtiyor.
 
VENEZUELA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.